Book oss idag. Vi har gratis befaring! | åpningstider: 07:00-21:00, Alle dager

rotter og mus

Har du problemer med mus eller rotter i Bodø eller området rundt? Ta kontakt med Nord Skadedyrkontroll.
Markedets beste metoder på Skadedyrkontroll.

rotter og mus

Bodø er en by i vekst. Byen har fått et større sentrum med et aktivt byliv. Dessverre er det ikke bare folk som trekkes til byen. Rotter og mus er veldig vanlig når bysentrum er i stor utvikling. Det er flere grunner til at bestanden vokser. I Bodø legges nye vannrør, og veiene graves opp. Innafor restaurant og næring er det vanlig med problemer med rotte og mus. Nord skadedyrkontroll vil være med å forebygge for at mus og rotte skal få utvikle seg i Bodø og i Salten. 

Hvilke rotter og mus har vi i Nord Norge?

Husmus, Småskogmus og Rotter er vanlige i Bodø og Nordnorge. Av de tre gnagerne er den du mest sannsynlig vil støte på i hjemmet ditt, skogmusen. Denne arten er enda mer vanlig i hus enn husmusen.

mus bodø

Hva tiltrekker mus og rotter til huset ditt?

Det er to hoved ting som kan tiltrekke mus og rotter til boligen din. Hvis du ikke rengjør skikkelig og det er matrester på gulvet eller overflatene, vil gnagere elske det! Det er viktig å holde huset rent og ryddig, med tørr mat i forseglede beholdere.

Rotter og mus trenger også beskyttelse(bolig) spesielt om vinteren, for å unngå den verste kulden. Gnagere finner et fint og varmt sted å fostre opp barna sine. Et oppvarmet hus med mange skjulesteder er perfekt, og en bolig ed mye søppel og rot er enda mere interessant. Mus kan gå gjennom hull mindre enn 2 cm i diameter og rotter trenger litt mer. Plass slik at små hull på utsiden kan tjene som gnagerdør rett inn i hjemmet ditt.

Tegn på rotter og mus i huset ditt

Skarp amoniakk lignende lukt er karakteristisk for husmus, andre mus etterlater seg lite lukt.

Gnagere må gnage kontinuerlig for å holde fortennene korte., derfor finner man ofte gnagespor.

Rotteavføring er 12 mm langt og avsmalnet i den ene enden, museavføring er mye mindre av størrelsen og tynnere.

Hvordan bekjempe rotter og mus i huset ditt?

Et stort problem med rotter og mus skyldes alltid at dyrene har rikelig tilgang på mat, vann, bolplasser og skjulested. For å lykkes med en bekjempelse kreves det nesten alltid en grundig opprydding (sanitasjon) i området der gnagerne utgjør et problem.

Området utendørs og innendørs må ryddes for søppel og matrester slik at tilgangen på mat, vann og bolplasser reduseres. Høyt gress og busker tett inntil bygninger må holdes nede eller fjernes.

Alt som kan gi gnagere bolplass, f.eks. vedstabler, paller, esker osv må fjernes. Nedfallsfrukt må fjernes, og eventuell kompost må sikres slik at rotter ikke får tilgang på mat. Mating av fugler utendørs kan også medføre at gnagere får tilgang på mat. Mat for hunder og katter utendørs kan livnære store bestander av gnagere. Søppeldunker og søppelrom må gjøres sikre.

På lagerrom er det viktig at man har en rotasjon av varer slik at ikke enkelte paller blir stående for lenge på samme sted. I størst mulig grad bør ting plasseres opp fra gulvet (anbefalt minst 45 cm høyt). Dette for å lette renhold samt hindre at dyrene får tilgang på skjulesteder.

Lykkes man i å fjerne all tilgang på mat, vann og bolplasser så kan man faktisk eliminere hele gnagerproblemet. Dette kan imidlertid være vanskelig i praksis, men det er viktig å gjennomføre dette så langt det lar seg gjøre. Husk at under bekjempelser må åte på klappfeller og giftåte alltid konkurrere med annen mat dyrene har tilgang på.

 Sikkerhetstips:

-Bruk hansker når du fjerner døde gnagere, reir eller annet hekkemateriale.

-Sprøyt den døde gnageren eller hekkematerialet med et desinfiserende middel

-Sprøyt og tørk opp området rundt død gnager eller hekkemateriale med et desinfeksjonsmiddel

-Vaske hendene grundig med såpe og vann.

Hvordan håndtere et angrep

Mistenker du et angrep i hjemmet ditt og ikke lykkes med egne metoder? Da er det verdt å kontakte et lokalt skadedyrfirma. Vi i Nord skadedyrkontroll kan hjelpe raskt og rimelig. Vi har lang erfaring i bransjen. Fyll ut kontaktskjema, så vil en skadedyrtekniker ta kontakt med deg i løpet av kort tid.

Nord Skadedyrkontroll AS er din lokale samarbeidspartner i Bodø og Salten. Vi utfører skadedyrkontroll på en trygg og effektiv måte. Vi er samarbeider med Skadedyrkontroll1. og anvender deres anerkjente rapporteringssystemer og fagkunnskap i henhold til Folkehelseinstituttets standarder. Dette sikrer kunden god oversikt og sikker drift.

TA KONTAKT

Ta kontakt med Nord skadedyrkontroll for en uforpliktende samtale om ditt problem. Det koster ingenting å ringe oss. Vi kan bistå med gratis befaring for å se hva vi kan gjøre for deg.